Talsu novada dome garantē 90 latus mēnesī vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem

Talsu novada dome nolēmusi ar 1.februāri paaugstināt garantēto minimālo ienākumu līmeni vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem līdz 90 latiem mēnesī, kas ir maksimālā ienākumu robeža, ko pašvaldība drīkst noteikt.

Latvijā minimālais garantēto minimālo ienākumu līmenis pieaugušajiem ir 40 latu, bet bērniem - 45 lati mēnesī. Pašvaldības var lemt par šī līmeņa paaugstināšanu, nepārsniedzot 50% no minimālās algas, tātad šobrīd līdz 90 latiem mēnesī.

Tas nozīmē, ka tiem vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kuru ienākumi mēnesī ir zem 90 latiem un kuriem ir noteikta atbilstība trūcīgas ģimenes vai personas statusam, jāvēršas pašvaldības Sociālajā dienestā. Piemēram, ja vientuļš pensionārs saņem 45 latus mēnesī, tad Sociālais dienests var piešķirt mēnesī 45 latus.

"Lai gan ekonomiskā situācija Talsu novadā, tāpat kā citur Latvijā, ir grūta, deputāti ir definējuši sociālo sfēru kā vienu no svarīgākajām novadā šobrīd," uzsver Sociālā dienesta vadītāja Dace Upleja, informējot, ka budžets 2010.gadam vēl tiek izstrādāts, un līdzekļi šim mērķim tiks ietverti jaunajā budžetā.

D.Upleja aicina iedzīvotājus jebkuru neskaidrību gadījumā vērsties sociālajā dienestā: "Sociālās palīdzības joma ir tā, kur ir ļoti grūti vienā teikumā aptvert visas situācijas. Katrs gadījums ir īpašs, katra cilvēka situācija tiek izvērtēta atsevišķi."

Svarīgākais