Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Putina lelle tiks atjaunota pie krusta Stūra mājas pagalmā

© twitter; ekrānšāviņš

Izstādes "Disidents" krustā sistā lelle šonedēļ atkal būs apskatāma Stūra mājas pagalmā izvietotajā ekspozīcijā.

VAS Valsts Nekustamie īpašumi (VNĪ) gan norādīja izstādes „Disidents” rīkotājiem, ka šīs ekspozīcijas atjaunošana Stūra mājas pagalmā var apdraudēt drošību. VNĪ uzsvēruši – māksliniekiem un rīkotājiem ir pašiem jāuzņemās atbildība par iespējamam sekām, kādas šī ekspozīcija ar krustā sisto Krievijas federācijas prezidenta Vladimira Putina līdzinieku, varot izraisīt. Tāpat VNĪ pārstāve uzvēra – šāda rīcība var aizkaitināt krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju kopu.

Jāpiezīmē arī, ka Ārlietu ministrijā (ĀM) ir saņemta nota no Krievijas vēstniecības saistībā ar Stūra mājā izstādīto mākslas instalāciju - Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli.

Jau ziņots, ka no vakardiena atkal ir apskatāma izstāde "Disidents”. Organizatori bija izlēmuši izstādi slēgt, jo 15.maijā saistībā ar Putinam līdzīgo lelli tika saņemti draudi un fiziski ietekmēti divi mākslinieki. Rezultātā lelle no krusta tika noņemta.

Kā ziņots, Krievija ir aicinājusi Latviju par notikušo sniegt skaidrojumu. Tikmēr mākslinieks "Some1" skaidrojis, ka mākslas instalācijas "Disidents" pamatideja ir finansiālās jeb materiālās pasaules glorificēšana indivīda ikdienā un krustā sistais tēls ir biznesmenis, kura seja veidota pēc līdzības ar kādu mākslinieka paziņu, 45 gadus vecu biznesmeni no Itālijas.