Gerhards nerosina samazināt Flika atalgojumu

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards šodien iesniedzis ziņojumu premjeram Valdim Dombrovskim (JL) par nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") prezidenta Bertolta Flika atalgojumu, tomēr konkrētus ierosinājumus atalgojuma samazināšanai dokumenti nesatur, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Savukārt premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA vien apliecināja, ka ziņojums šodien iesniegts, tomēr plašākus komentārus nesniedza, aizbildinoties ar to, ka tā ir informācija dienesta vajadzībām.

Gerharda padomniece Inga Spriņķe aģentūru LETA informēja, ka Satiksmes ministrija ir uzsākusi sarunas ar otru "airBaltic" akcionāru SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) par jautājumiem, kas attiecas gan uz valdi, gan tās atalgojumu. BAS savu viedokli un komentārus par šiem jautājumiem gan vēl tikai sniegšot, un tikai pēc tam ministrija varēšot informēt par iespējām veikt izmaiņas minētajos jautājumos.

Satiksmes ministrija arī informējusi premjeru par "airBaltic" Koplīguma nosacījumiem, kas paredz akcionāru sadarbību, atbildību, pienākumus un tiesības.

Jau ziņots, ka līdzšinējo Flika algu, kas pagājušajā gadā sasniedza 240 000 latu, noteicis SAS prezidents Mats Jansons, slēdzot darba līgumu, un tā ir atbilstoša attiecīga līmeņa vadītājam, iepriekš preses konferencē skaidroja Fliks.

"airBaltic" prezidents norādīja, ka neredz iemeslu pārmetumiem par algas lielumu, jo teju visi "airBaltic" darbinieki saņemot tādas pašas algas kā pasaulē attiecīga līmeņa speciālisti.

Ja tiekot izvērtēts Flika algas lielums, šādā kontekstā arī esot jāizvērtē visu 1300 kompānijas darbinieku alga. Labākie speciālisti tiekot meklēti visā pasaulē, jo kompānijas darba valoda ir angļu, un šis fakts atspoguļojas arī algā, skaidroja Fliks.

"airBaltic" 2008.gadā strādāja ar 27,8 miljonu latu zaudējumiem, savukārt pagājušā gada provizoriskā peļņa bijusi 14 miljoni latu.

Svarīgākais