UZMANĪBU: Lidostā "Rīga" noteikti būtiski ierobežojumi

© f64

Saistībā ar vērienīgiem drošības pasākumiem Austrumu partnerības samita laikā Rīgā 21.maijā un 22.maijā starptautiskajā lidostā "Rīga" paredzēti būtiski ierobežojumi, tādēļ pasažieriem lidostā jāierodas vismaz trīs stundas pirms reisa, aģentūru LETA informēja lidostā.

21. un 22.maijā lidostas "Rīga" terminālī varēs iekļūt tikai pasažieri un darbinieki. Pasažieru sagaidītāji un pavadītāji terminālī nevarēs iekļūt.

Ņemot vērā, ka šajās dienās būtiskas izmaiņas paredzētas satiksmes organizācijā, kas skars piebraukšanas ceļus un lidostas autostāvvietas, pasažieri tiek aicināti uz lidostu doties ar sabiedrisko transportu. Automašīnu īstermiņa un ilgtermiņa novietošana būs iespējama tikai autostāvvietā "P3".

Starptautiskā lidosta "Rīga" aicina pasažierus un lidostas viesus būt saprotošiem un atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Kā ziņots, Latvija kā ES Padomes prezidējošā valsts 21.maijā un 22.maijā Rīgā rīkos vienu no svarīgākajiem prezidentūras ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samitu. Paredzēts, ka sanāksmē piedalīsies 28 ES dalībvalstu un sešu Austrumu partnerības partnervalstu augstākās amatpersonas, kā arī ES institūciju politiskā vadība, tostarp Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers.

Rīgas samits būs pirmais kopš asociācijas līgumu parakstīšanas starp ES un trim partnervalstīm - Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Šie līgumi paredz ciešāku politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju starp ES un minētajām valstīm. Plānots, ka samitā tiks izvērtēti sākotnējie asociācijas līgumu pagaidu īstenošanas rezultāti. Šo līgumu veiksmīga īstenošana būs viena no svarīgākajām prioritātēm ES un Gruzijas, Moldovas un Ukrainas attiecībās, kas dod iespēju partnervalstīm modernizēt to ekonomiku un sociālo sistēmu. Tāpat ES apliecinās stingru politisko un praktisko atbalstu asociācijas līgumu īstenošanai.

 

Svarīgākais