Latvija piešķir 15 000 eiro zemestrīces seku novēršanai Haiti

Šodien valdība ārkārtas sēdē piešķīra 15 000 eiro jeb 10 542 latus zemestrīces seku novēršanai Haiti.

Naudas summa piešķirta no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Tā tiks pārskaitīta ANO Centrālajam ārkārtējās palīdzības fondam.

Ārlietu ministrija (ĀM) norāda: Haiti notikusī zemestrīce ir, iespējams, vissmagākā humānā krīze vēsturē. Situācija ir katastrofāla, un 90% no galvaspilsētas ir iznīcināti, tāpat kā lielākā daļa visas valsts infrastruktūras.

Upuru skaits, pēc dažādām pagaidu aplēsēm, var sasniegt vairākus desmitus tūkstošu, ja ne simtus tūkstošu. Situācijas dramatiskumu pastiprina drupās apraktie dzīvie cilvēki, kā arī arvien sliktākā sanitārā situācija, saka ĀM.

Jau ziņots, ka Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) īpašu ziedojumu akciju Haiti notikušajā zemestrīcē cietušajiem pagaidām neplāno, taču cilvēkiem ir iespēja ziedot LSK kontā šim nolūkam.

Jau ziņots, ka postoša septiņas balles spēcīga zemestrīce pagājušajā nedēļā skāra Haiti galvaspilsētu Portoprensu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.