Jaunietis piekauj pārdevēju, par zagto naudu uztaisa jaunu "pričeni"

© f64

Aizturēts jaunietis, kurš piekāva veikala pārdevēju un nolaupīja dažus desmitus eiro.

Aprīļa beigās Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu lietoto apģērbu veikalu, kas atrodas Brasas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā. Zvanītājs informēja, ka veikalā atrodas piekauta sieviete. Policisti noskaidroja, ka jaunietis ienācis veikalā, no iekšpuses aizslēdzis durvis un piekāvis aptuveni 50 gadus veco pārdevēju. Ļaundaris bija nogāzis sievieti zemē un vairākas reizes viņai sitis ar dūrēm, kā arī spēris ar kājām. Cietusī pārdevēja guva dažādas bīstamas traumas un tika nogādāta slimnīcā.

Pēc sievietes piekaušanas jaunietis no kases un pārdevējas privātajām mantām paņēmis 20 līdz 50 eiro. Pēc nozieguma izdarīšanas viņš tos iztērējis netālu esošajā frizētavā, kur pārveidojis matu griezumu, kā arī tuvējā veikalā, nopērkot pāris pārtikas preces.

Veicot visas nepieciešamās operatīvās meklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka ļaundaris ir kāds 16 gadus vecs jaunietis, kurš nonācis policijas redzeslokā par klaiņošanu. Pirmdien policisti aizturēja ļaundari. Viņš atzina savu vainu noziegumā, taču tiesa vakar nolēma viņam apcietinājumu nepiemērot.

Par laupīšanu, kas saistīta ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, ir sākts kriminālprocess. Jaunietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem.

Svarīgākais