Jūras spēki izglābj kaitbordistu

Šodien ap plkst. 13.00 no Jūras novērošanas posteņa tika saņemta informācija, ka jūrā pie Kolkas atrodas kaitbordists, kas pašu spēkiem netiek krastā.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) deva rīkojumu nolaist ūdenī Kolkā dežūrējošo Jūras spēku glābšanas laivu Rescue-4, lai glābtu ūdenī esošo atpūtnieku.

Ar Jūras spēku personāla palīdzību šobrīd kaitbordists sveiks un vesels atrodas krastā. Tā, kā šodien ir stiprs vējš, brāzmās līdz 20m/s, lūdzam, visus atpūtniekus būt īpaši apdomīgiem un pārdomāt savu rīcību pirms dodaties jūrā.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienests aicina visus atpūtas uz ūdens cienītājus pirms iešanas jūrā informēt savus tuviniekus, kā arī pirms uzsākat aktivitātes jūrā, informējiet Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Riga), norādot paredzēto aktivitāšu vietu, laiku un kontaktpersonu krastā, kura nepieciešamības gadījumā varētu sniegt par jums vajadzīgo informāciju.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC Riga) kontakttālruņi: 67323103, 67082070 vai 29476101.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.