Skaidros marihuānas legalizācijas ieguvumus

© F64

Iniciatīvas par marihuānas dekriminalizāciju turpmākie virzītāji, kuri pagaidām gan netiek atklāti, īpašā mājaslapā skaidros šādas iniciatīvas ieguvumus, aģentūrai LETA pastāstīja portāla "Manabalss.lv" pārstāve Madara Peipiņa.

Tika plānots, ka šodien tiks atklāts, kurš pārņems iniciatīvas turpmāko virzību pēc tam, kad tās pieteicējs Āris Ābele atteicies to darīt, tomēr, ņemot vērā radušās grūtības, tostarp arī mājaslapas izveidē, jaunie iniciatīvas virzītāji taps zināmi nākamajā nedēļā, proti, 18.maijā.

Mājaslapā plānots izvietot informāciju, kas izglītos par marihuānu un tās ietekmi.

Paredzēts, ka iniciatīva Saeimā tiks iesniegta jūnijā.

Kā ziņots, iniciatīvu par marihuānas dekriminalizāciju, kas sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savāca vairāk nekā 10 200 iedzīvotāju parakstus, uz Saeimu virzīs nevis tās pieteicējs Ābele, bet gan citi cilvēki.

Portāla pārstāve sacīja, ka organizācijai izdevies sazināties ar iniciatīvas pieteicēju Ābeli, tomēr viņš atteicies no iniciatīvas. Iespējams, Ābeles rīcība izskaidrojama ar to, ka viņš nedzīvo Latvijā, līdz ar to būtu apgrūtināta pieteicēja dalība iniciatīvas virzīšanā, pieņēma Peipiņa.

Ābele sākotnēji iniciatīvu par marihuānas dekriminalizāciju virzīt uz Saeimu bija gatavs pats, bet patlaban viņš no šīs ieceres atteicies, jo baidoties no publicitātes, aģentūrai LETA pastāstīja vakar Doma laukumā notikušās akcijas par marihuānas dekriminalizāciju dalībnieki. Pats Ābele uz akciju nebija ieradies.

LETA jau ziņoja, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" par marihuānas dekriminalizāciju parakstījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas nozīmē, ka šo iniciatīvu var iesniegt parlamentā. Portālā "Manabalss.lv" šī iniciatīva tika ievietota 2012.gada 23.janvārī. Parakstu vākšana ilga vairāk nekā divus gadus.

Iniciatīvas autors Ābele aicināja atbalstīt ierosinājumu atcelt sodu par neliela daudzuma marihuānas audzēšanu, glabāšanu, nēsāšanu un smēķēšanu, kas paredzēta paša vajadzībām, personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu.