Latvijā ceļ traci par bēgļu uzņemšanas jautājumu

Peter Spiegel ‏@SpiegelPeter: "Here are # of refugees each #EU country assigned in @EU_Commission plan. Baltics seem to get a lot given size & GDP" © Publicitātes foto

Eiropas Komisija (EK) trešdien ierosinājusi divu gadu laikā uzņemt 20 000 bēgļu un izmitināt tos visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, attiecībā uz Lielbritāniju, Īriju un Dāniju nosakot, ka šīs valstis pašas varēs izvēlēties, vai tās kādu bēgli uzņem vai nē.

Atbilstoši bēgļu kvotu projektam Latvijai būs jāuzņem 220 bēgļi, Lietuvai - 207, Igaunijai - 326, bet Somijai - 293 bēgļi, liecina EK mājaslapā publicētā informācija. Latvija šīs ziņas pārsvarā uzņēmusi negatīvi, saceļot diskusiju vētru mikroblogu vietnē twitter.

Guntis Bojārs ‏@GuntisBojars: "220 bēgļu - neizklausās daudz, bet pēc pašreizējiem rādītājiem teju pietiekoši, lai izveidotu vienu Latvijas novadu"

Raivis Zeltīts @RaivisZeltits: "Ar ko bēgļu bērns labāks par latviešu? Bēgļi Latvijā saņem 7 reizes lielāku summu"

Gints Knoks @Knoks: "Nacionālās apvienības politiķi tviterī sūkstās, ka bēgļu bērniem lieli pabalsti. Bēgļu bērniem. Bēgļu. Bērniem."

Rita Eva Naseniece ‏@RitaEvaNa: "Bēgļi LV tāpat kā TUA ir jautājums par neesošiem integrācijas instrumentiem, plus, jāsaprot,ka procesi aug ģeometriski.Ja tas risināmi - ok"

Ilmārs Šlāpins @ilmars_slapins: 

"Bārenīšu laiva gāja
Pa jūriņu līgodama.
I saulīte Dievu lūdza,
Kad tik tiktu maliņā.

(latviešu tautas dziesma, kādreiz senāk)"

 Ieva Andersone ‏@Ieva_Andersone: "Uzskatu, ka mums ES solidaritātes dēļ ir jāuzņem bēgļi saprātīgos daudzumos. Un jānodrošina pilnvērtīga integrācija + latviešu val. mācība."

 Arvis Viguls ‏@arvis_viguls: "Un mūsu lielie jubilāri Rainis ar kundzi Šveicē gadījumā nebija bēgļi?"

gustav streng ‏@agnerts: "Mums sāp savas ciešanas pagātnē un apvainojamies, kad citi tās neievēro, bet kāpēc mēs negribam ievērot citu ciešanas tagadnē? #bēgļi"

 Jānis ‏@Zalgauckis: "Tāda sajūta, ka tviterī iestājies pilnmēness! Kādas kaislības- prezidenta kandidāts,bēgļi, koku zāģēšana,dzīvnieku medības! Kaut ko izlaidu?"

Jānis Olekšs ‏@Jan_Olex: "Vai Latvija maz var ko činkstēt par bēgļu kvotām. Mēs paši ne tik sen bijām bēgļi... un neko, pasaule uzņēma. Varbūt ir laiks parādus atdot?"

Ainārs Daugovičs ‏@andaugs: "Ja #Latvijā iebrauks bēgļi no Āfrikas, tad tās valstiskuma pastāvēšana būs nopietni apdraudēta. Mūsu bērni mums to nepiedos! #EsmuPret"

Kārlis Kristians ‏@Bonifaacijs: "Ja kādam liberālistam šķiet, ka LV ir jāuzņem bēgļi, islāmisti, tad atgādinu: viņi nestrādās. Dzīvos uz mūsu rēķina. Un vēl arī nogalinās."

Svarīgākais