Rukšāne: Latvijai jārisina savas problēmas nevis jāuzņem migranti

© F64

Pēdējās dienās medijos aktualizējies jautājums, vai Latvijai būtu jāsolidarizējas ar citām Eiropas valstīm un jāuzņem ekonomiskie migranti un bēgļi. Savu viedokli par to jau pauž ne tikai politiķi, bet arī rakstniece Dace Rukšāne, kura uzskata, ka ekonomiskajiem migrantiem Latvijā vieta neatradīsies.

Rukšāne sociālajā tīklā twitter uzsākusi diskusiju, kurā apskata bēgļu jautājumu Latvijas republikā. „Vēl nesen domāju, ka manam liberālismam nav robežu. Laikam tomēr ir. Bēgļi. Protams, pieļauju, ka man trūkst informācijas. Bet…” viņa ierakstījusi savā twitter profilā un izsaukusi savu sekotāju reakciju un komentāru gūzmu.

Diskusija, kas lasāmā sociālajā tīklā twitter ir ļoti interesanta. Savu viedokli par bēgļu un ekonomisko migrantu jautājumu Latvijas kontekstā pauž gan rakstniece, gan dažādi citi sabiedrībā zināmi cilvēki. Pati rakstniece uzsver – vajadzētu vairāk risināt vietējās problēmas, it sevišķi tās, kuras skan bērnus, nevis uzņemt ekonomiskos migrantus. Daži rakstnieces viedoklim piekrīt, citi viņai pārmet cietsirdību un neiejūtību.

Tāpat arī rakstniece un daži viņas sekotāji uzsver – migrantu uzņemšana neatrisinās problēmas sakni.

Piedāvājam diskusijas spilgtākos domugraudus:

Dace Ruksane ‏@Ruksane  9h9 hours ago : Vēl nesen domāju, ka manam liberālismam nav robežu. Laikam tomēr ir. Bēgļi. Protams, pieļauju, ka man trūkst informācijas. Bet…

gudrinieks ‏@gudrinieks  11h11 hours ago: @Ruksane diemžēl man arī jāpiekrīt, grūti atrast argumentus PAR. Ir jācīnās ar prob. cēloņiem saknē, kvotas jau neatrisinās pašu problēmu.

Lelde Goba ‏@LeldeGoba  4h4 hours ago: @Ruksane ... cilvēkiem tā jau dzīvē nav paveicies, un tad vēl viņiem nepaveicas nokļūstot LV.

Rūta Mežavilka ‏@Ruta_Mezavilka  3h3 hours ago:@LeldeGoba @butanenagle @Ruksane bet, kāpēc lai mēs viņus neuzņemtu? kāpēc tādas bailes? 9. maiju viņi nesvinēs.

Valters Mitans ‏@viuksmp  3h3 hours ago: @Ruksane Liberālismam nav robežu uz personīgajām brīvībām, bet palīdzēt grūtībās nonākušajiem - not cool? Mjā, labais liberālisms.

Dace Ruksane ‏@Ruksane  2h2 hours ago:  @viuksmp pag, šis nav arguments. Mēs tātad, būdami liberāli, izvēlamies atstāt novārtā paši savus grūtībās nonākušos?

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  11h11 hours ago: @Ruksane bēgļi nav cool. Bēgt no savas dzimtenes nekad nebūs cool. Ir runa par cilvēcību un cilvēka pašcieņu. Varam rast palīdzēt nedaudziem

Dace Ruksane ‏@Ruksane  11h11 hours ago: @pecisk Tad pēc analoģijas man aiz cilvēcības būtu jāprec katrs nošņurkušais vīrelis, lai tik varētu viņu glābt?

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  11h11 hours ago: @Ruksane nevajag jau iet galējībās. Izvērtē iespējas un saprot cik varam vai nevaram. Tas ir līdz šim strādājis.

Krista Baumane ‏@Krista_Baumane  11h11 hours ago: @Ruksane VVF droši vien varētu labi noargumentēt, cik cool ir būt bēglim un kāpēc tādiem jādod patvērums

Dace Ruksane ‏@Ruksane  11h11 hours ago: @Krista_Baumane tieši tā. tas, par ko runāju - kārtējais lozungs. Nulle racionalitātes, tīras emocijas.

Dace Ruksane ‏@Ruksane  11h11 hours ago: @pecisk nez… tik nez kāpēc pasaule tā arī nav salāpīta. Un nekad nebūs.

gudrinieks ‏@gudrinieks  11h11 hours ago: @Ruksane @pecisk Nu mums šobrīd ar to varēšanu diezgan švaki, varbūt pēc 10 gadiem? Pie stabilākiem etniskajiem un finansiāliem apstākļiem.

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  11h11 hours ago: @Ruksane nu un ka nav salāpīta? Ne man par pasauli jāatskaitās. Man ir jāatskaitās par sevi.

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  11h11 hours ago: @gudrinieks @Ruksane etniskie un finansiālie apstākļi dažus desmitus bēgļu uzņemt? Jūs to nopietni?

Dace Ruksane ‏@Ruksane  10h10 hours ago: @pecisk @gudrinieks pag, vai tad bija runa tikai par dažiem desmitiem?

gudrinieks ‏@gudrinieks  10h10 hours ago:  @pecisk @Ruksane No kurienes tādi dati? Ar kvotām jau netiks risināti problēmas cēloņi un bēgļu plūsma pēkšņi neapstāsies.

Dace Ruksane ‏@Ruksane  10h10 hours ago: @pucej 1) ekonomiskie imigr., piemēram, ķīnieši (līdz šim sastaptie) ir ļoti ok - čakli, zibenīgi mācās valodu, iesaistās sabiedrībā utt. 2) varbūt sāksim ar humāno pienākumu pret bērniem, kas dzīvo bērnu namos mūsu pašu valstī?

GaumīgsJoks ‏@GaumigsJoks  10h10 hours ago: @jemberga @Ruksane @Krista_Baumane Zināt cik maksā vieta "bēgļu" laivā? Es nevarētu tādu naudu samaksāt, un Jūs?

Anna Ulla Rone ‏@AnnaUlla  10h10 hours ago:  @Ruksane @pucej bēgļi nav "kam palīdzēsim šogad", bēgļi ir šī brīža EU problēma, kas ir jārisina, nevis jāizliekas, ka tas mūs neskar.

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  10h10 hours ago: @gudrinieks @Ruksane neviens jau neteica ka tas atrisinās problēmas cēloņus. Tam pat nav jārisina problēmas cēloņi.

Dace Ruksane ‏@Ruksane  10h10 hours ago: @Krista_Baumane @jemberga kāpēc nav cool nodrošināt mājas tiem bērniem, kas tepat pie mums dzīvo atpakaļrāpulības atavismā - bērnu namos?

Sanita Jemberga ‏@jemberga  10h10 hours ago: @Ruksane @Krista_Baumane Kāpēc tas viens otru izslēdz?

Dace Ruksane ‏@Ruksane  10h10 hours ago: @AnnaUlla @pucej ā, skaidrs. Bērni jau nevienu neskar, tā nav problēma. Tikai stāsts no sērijas "kam šogad". Mja.

 Dace Ruksane ‏@Ruksane  10h10 hours ago: @jemberga @krista_baumane neizslēdz jau. Bet bērnu problēmu nerisina. Bēgļi gan aktuāli.

Svarīgākais