VL-TB/LNNK atbalstu Levitam cer saņemt no atsevišķiem "Vienotības" deputātiem

© F64

Apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstu savam Valsts prezidenta amata kandidātam, Eiropas Savienības tiesas tiesnesim Egilam Levitam cer saņemt no "No sirds Latvijai" Saeimas deputāta Ringolda Baloža un atsevišķiem "Vienotības" deputātiem, šorīt Latvijas Radio izteicās partijas valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Iesalnieks sākotnēji konkrētus atbalstītāju vārdus apņēmās nesaukt, aicinot tos meklēt parakstos zem pieteikuma par Levita kandidatūras izvirzīšanu, taču vēlāk nosauca Baloža vārdu un piesauca atbalstu "Vienotībā". "Vienotība" nav tik vienota kā šīs partijas nosaukums, izteicās politiķis, sīkāk teikto nepaskaidrojot.

VL-TB/LNNK šodien lems par rīcību Valsts prezidenta vēlēšanās. Zaļo un zemnieku savienība augstajam amatam ir piedāvājusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), kuram atbalstu sola arī "Vienotība", aicinot par šo kandidātu balsot arī VL-TB/LNNK.

Iesalnieks domā, ka VL-TB/LNNK šodien savu lēmumu nemainīs un kā piemērotāko kandidātu prezidenta amatam nosauks Levitu, kuru virzīs jau pirmajā vēlēšanu kārtā.

Šobrīd valsts nedrīkst palikt bez aizsardzības ministra, piebilda Iesalnieks, Vējonis ir labi darbojies šajā amatā un tur viņam arī vajadzētu palikt.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šorīt LNT skaidroja, ka "Vienotība" izšķīrusies par atbalstu Vējonim, jo viņam ir ilgstoša pieredze valsts pārvaldē un sekmīgs bijis darbs aizsardzības ministra amatā.

Izturēts un stingrs savos uzskatos, Vējonis raksturoja Straujuma. "Un tā ir zināma stabilitāte," piebilda politiķe.

"Vienotība" arī skatījusies, kuram no prezidenta amata kandidātiem iespējams savākt ievēlēšanai nepieciešamo 51 Saeimas deputāta balsi.