9. maijs: Svinētāji paliek iereibušāki un agresīvāki; jau uzbrukts policistam

© f64

Tuvāk dienas izskaņai Rīgā varētu pieaugt par dažādiem pārkāpumiem sodīto 9.maija jeb tā dēvētās uzvaras dienas svinētāju skaits, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Viņš norādīja, ka tas galvenokārt skaidrojams ar atsevišķu svinētāju atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kā aģentūru LETA informēja VP pārstāvis Toms Sadovskis, līdz šim VP noformējusi 16 protokolus par dažādiem pārkāpumiem. Septiņi no tiem saistīti ar alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, bet seši - par atvērtas alkoholiskā dzēriena pudeles turēšanu. Vēl viens protokols sastādīts par nepakļaušanos policijas darbiniekam, savukārt divi - par sīko huligānismu.

Savukārt par uzbrukumu policijas darbiniekam uzsākts viens kriminālprocess.

Sadovskis norādīja, ka svinību laikā kādam septiņus gadus vecam zēnam, kurš bija noklīdis, atrasti vecāki. Pret māti uzsākta administratīvā lieta par vecāku pienākumu nepildīšanu.

Pēcpusdienā policisti veica pārrunas ar personu grupu, kas svētkos ieradās ar pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas republiku karogiem, pastāstīja Anučins. Starp šīm personām bija arī krievu valodas referenduma organizētājs Vladimirs Lindermans, kurš rokās turēja karogu Georga lentīšu krāsās. Pēc pārrunām minētās personas piekrita novākt šos karogus.

Kā ziņots, Uzvaras parkā pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku, lai piedalītos pasākumos, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai, novēroja aģentūra LETA

Svarīgākais