Policija aiztur mobilo telefonu zagli

Aprīļa vidū Rīgas Zemgales iecirknis saņēma izsaukumu uz kādu kafejnīcu Rīgā, Mārupes ielā, kur notikusi laupīšana - nezināms vīrietis, pielietojot fizisko spēku, nolaupījis cietušajam mobilo telefonu.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja aizdomās turamās personas identitāti un trešdien aizturēja 1963. gadā dzimušu vīrieti. Jau iepriekš sodītais vīrietis atzina savu vainu laupīšanā. Nolaupītais mobilais telefons tika atgūts un drīzumā policisti to atdos tā likumīgajam īpašniekam.

Par laupīšanu ir uzsākts kriminālprocess. Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darba vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais