Rīt palielinās maksimālais ātrums; šodien - jau pirmā avārija

© twitter; ekrānšāviņš

Arī šogad no 8. maija atļautais braukšanas ātrums uz valsts galvenajiem ceļiem posmos, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, tiek palielināts līdz 100 kilometriem stundā. Daži gan pasteigušies šo iespēju izmantot pirms laika un šodien uz ceļiem jau manāmas pirmās avārijas.

Kāds sociālā tīkla twitter lietotājs savā profilā ievietojis bildi, kurā redzama avārija uz Jelgavas šosejas. Vīrietis attēlu papildinājis ar komentāru : „Jelgavas šosejai vasaras sezona sākusies - atļauti 100 km/h. Bet baigi skriet nevajag, šorīt jau viens paspēja”.

Atgādinām, ka maksimālā atļautā braukšanas ātruma izmaiņas stājas spēkā no 8. maija Tallinas šosejas Saulkrastu apvedceļā un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam, kā arī Daugavpils šosejas posmā no Salaspils līdz Ikšķilei un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam. Tāpat ātrums tiks palielināts Jelgavas šosejas posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā, izņemot posmus ar ātruma ierobežojumiem.

Posmus, kuros vasaras periodā tiks palielināts maksimālais atļautais braukšanas ātrums, noteica LVC, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts policijas un Satiksmes ministrijas speciālisti.

Aivars Meijers @AivarsMeijers  42m 42 minutes ago: Jelgavas šosejai vasaras sezona sākusies - atļauti 100 km/h. Bet baigi skriet nevajag, šorīt jau viens "paspēja".

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais