Rozentāle netiksies ar Bauskas slimnīcas aizstāvjiem

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) dosies uz Bausku, lai tiktos ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Valdi Veipu un Bauskas slimnīcas valdes priekšsēdētāju Uģi Zeltiņu, taču atsevišķu tikšanos ar pilsētas iedzīvotājiem, lai skaidrotu veselības aprūpes nākotni Bauskā, ministre neplāno.

Tikšanās laikā ar pašvaldības un slimnīcas vadību veselības ministre skaidros pašreizējo situāciju veselības aprūpē, pārrunājot pēdējās izmaiņas veselības aprūpes finansēšanas un organizēšanas kārtībā. Tikšanās mērķis ir pārrunāt Bauskas slimnīcas turpmāko darbību veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem.

Kā norāda Rozentāle, ar Bauskas slimnīcas valdes priekšsēdētāju slimnīcas nākotne jau tikusi pārrunāta, kā arī tika runāts par to medicīnisko palīdzības apjomu, kāds iedzīvotājiem tiks nodrošināts. Tā būs ambulatorā palīdzība, izmeklējumi, konsultācijas, slimnīcā darbosies traumpunkts un neatliekamās palīdzības brigādes punkts.

Ministre uzskata, ka, iespējams, iepriekšējā tikšanās reizē palikušas neskaidrības, tādēļ viņa gatava tikties un skaidrot atkārtoti.

Kā ziņots, pirmdien ap plkst.12, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji savā nepieteiktajā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu.

Protestējot pret Bauskas slimnīcas reorganizāciju par aprūpes slimnīcu, iedzīvotāji sākumā bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējušies arī uz Mūsas tilta, pār kuru varēja izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Saskaņā ar Bauskas pilsētas teritorijas plānojumu Bauskas centrālā daļa sadalīta ar valsts nozīmes autoceļiem un diviem tiltiem pāri Mēmeles un Mūsas upēm, bez kuru šķērsošanas nav iespējama nokļūšana pilsētas centrā. Šo ceļu izmanto arī tranzīta transports, kas šķērso valsts robežu Grenctālē.

Ar specvienības "Alfa", kas bija ieradusies no Rīgas, palīdzību piketētāji tika izgaiņāti, tādējādi atbrīvojot ceļus transportam.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka ministrei jau pirmdien bija jādodas uz Bausku, lai tiktos ar iedzīvotājiem, bet premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc notikumiem Bauskā norādīja, ka veselības nozares vadība esot bezatbildīga.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais