VL-TB/LNNK aicina stiprināt latvisko informatīvo telpu

© twitter

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien domes sēdē pieņēma rezolūciju, aicinot koalīcijas partnerus un valdību stiprināt latvisko informatīvo telpu.

Nacionālās apvienības domes pārstāvji no Latgales, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Rīgas nodaļām atzīst nepieciešamību aicināt koalīcijas partnerus un valdību būt mērķtiecīgiem un aktīviem, īstenojot koalīcijas un valdības deklarācijās formulētos uzdevumus.

VL-TB/LNNK biedri norāda uz sarežģīto ģeopolitisko situāciju Austrumeiropā, ko radījusi Krievijas agresija Ukrainā, un migrācijas problēmām Dienvideiropā, ko provocējis konflikts Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu  reģionā.

Apzinoties "situācijas nopietnību un valsts amatpersonu atbildību par Latvijas iedzīvotāju drošību", domes sēdes dalībnieki ierosināja vairākus priekšlikumus koalīcijai un valdībai drošībai būtiskos jautājumos.

Nacionālā apvienība uzskata ka atbildīgajām iestādēm jārada darboties spējīgu krīzes vadības sistēmu, tostarp civilās aizsardzības sistēmu. Tas nozīmētu konkrētu resursu iedalījumu jaunsardzes un Nacionālo bruņoto spēku, tai skaitā zemessardzes, stiprināšanai.

"Ņemot vērā, ka Krievijas agresija Ukrainā un tās izvērstā imperiālistiskās ideoloģijas propaganda kaimiņvalstīs rada draudus Latvijas drošībai, ir svarīgi stiprināt latvisko informatīvo telpu, nodrošinot sabiedrisko pasūtījumu gan sabiedriskajiem, gan komercmedijiem," teikts VL-TB/LNNK domes pieņemtajā rezolūcijā.

Tāpat nacionālās apvienības pārstāvji uzsver, ka nepieciešams nodrošināt informācijas telpas drošību un piešķirt sabiedriskajam pasūtījumam mērķi - stiprināt pilsoņos valstisko apziņu un piederību Latvijai.

Būtiski ir arī īstenot atbalstu pozitīvas un radošas Latvijas simtgades programmas realizācijai un valstiskās apziņas nostiprināšanai.

VL-TB/LNNK pauž, ka uzlabojumi demogrāfijas jomā joprojām ir nepietiekami un tas rada draudus Latvijas valsts pastāvēšanai, tāpēc jāturpina un jāpilnveido pasākumi, lai nodrošinātu pozitīvas demogrāfiskās tendences. Nākamā gada budžetā un turpmākajos gados ir mērķtiecīgi jāpalielina iedzīvotāju ienākumu nodokļa atvieglojumi par apgādībā esošiem bērniem, akcentē nacionālā apvienība.

Politiskais spēks arī aicina rīkoties, lai izveidotu daudzpusīgu sadarbību ar kaimiņvalstīm - Lietuvu un Igauniju, kā arī ar citām sabiedrotajām valstīm.