Nākammēnes notiks ikgadējā ēnu diena

Biedrība "Junior Achievement — Latvija" 17.februārī rīkos ikgadējo Ēnu dienu, kuras laikā skolēniem būs iespējams vērot dažādu nozaru speciālistu darbu viņu darbavietās.

Ēnu dienas laikā skolēni no 1.—12.klasei līdzīgi kā iepriekšējos gados apmeklēs dažādas darba vietas, uz vairākām stundām kļūstot par dažādu darbinieku ēnām, vērojot un izzinot savu ēnu devēju ikdienas darbu un tādējādi iepazīstoties ar sev interesējošās profesijas noslēpumiem.

Šogad Ēnu diena notiks jau desmito gadu, un dalību tajā gan skolēni, gan uzņēmumi un iestādes no 21. janvāra varēs pieteikt interneta lapā enudiena.lv.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt un pilnveidot skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas jau no pirmajiem skolas gadiem, bet Ēnu dienas galvenie uzdevumi ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm, kas jāapgūst, lai varētu sevi pilnvērtīgi realizēt iecerētajā nākotnes profesijā.

Tikšanās ar veiksmīgiem, uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem, valsts struktūru vadītājiem palīdz skolēniem iepazīt dažādu profesiju un nozaru prasības un atbilstoši sagatavoties tam brīdim, kad jaunietis uzsāks darba gaitas, uzskata biedrības pārstāvji.

Svarīgākais