86 gadus vecs amerikānis pārceļas uz dzīvi Latvijas laukos

© instagram

Žurnālists Arnis Krauze sociālajos tīklos dalījies ar kādu aizkustinošu ziņu. Proti, kāds 86 gadus vecs amerikānis savas vecumdienas nolēmis pavadīt senču dzimtenē, Latvijā.

Šodien savos laukos, braucot pa garu meža ceļu, sastapu šo vīru. Georgs Richy, 86 gadi, pirms pāris nedēļām ar savu iedzīvi atbraucis uz Latviju no Floridas. Viņa vecāki uz Ameriku izceļoja vēl tālajā 1903.gadā, tēvs nav gribējis dienēt cara armijā. Šī būs Georga pirmā vasara Latvijā, drīz pievienosies arī kundze. Tagad kopj senču īpašuma apkārtni un iekārto savu vagoniņu. Šodien pa visiem iedarbinājām ģeneratoru elektrībai. Redzēs, cik ilgs laiks aiziešot pilsonības papīru kārtošanai. Bet tikmēr Georgs darina karoga mastu. Tajā tiks pacelts tas pats karogs, kas šajā vietā plīvoja līdz 1940.gadam. Nu vai nav lielisks Brīvības svētku stāsts pirms 4.maija!

Latvijā

Ir jānovērš netaisnība darba stāža aprēķinā māmiņām, kuras laikā no 1990. gada līdz 1995. gadam nestrādāja, bet audzināja bērnus līdz astoņu gadu vecumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda opozīcijas Saeimas deputāts Uģis Mitrevics (NA).