Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lielajā talkā piedalījušies 175 000 iedzīvotāju

© f64

Sestdien notikušajā Lielajā talkā piedalījušies aptuveni 175 000 iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja pasākuma sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Laicāne.

Pagājušajā gadā kopējais talcinieku skaits bija ap 160 000 cilvēku.

Talkas organizatori lēš, ka aptuveni 40% oficiālo talkas vietu notikusi ne vien atkritumu savākšana, bet arī dažādi apkārtējās vides labiekārtošanas darbi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē apkārtnes sakopšanas talkas notikušas arī citās valstīs - Lietuvā, Ukrainā, Grieķijā un Kiprā. Turklāt Ukrainā talkās kopumā piedalījušies 400 000 iedzīvotāju.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme aicina nākamajā gadā rast sevī sacensību garu un sacensties ar Lietuvu vai Ukrainu talkotāju skaita ziņā. "Jo vairāk cilvēku iesaistīsies, jo reālāk būs sasniegt mūsu nosprausto mērķi - Latviju tās simtgadē padarīt par tīrāko un zaļāko valsti pasaulē," saka Jaunzeme. Viņa pauž cerību, ka iedzīvotāji arī ikdienā turpinās sakopt piesārņotās vietas.

Jau ziņots, ka Latvijā sestdien no rīta visaktīvākā talkošana notika Latgalē un Vidzemē, bet ap pusdienas laiku aktīvi bijuši Rīgas iedzīvotāji. Arī šī gada Lielajā talkā neiztika bez interesantiem atradumiem - atrasti gan personu apliecinoši dokumenti, gan arī dažādi vēsturiski darbarīki, kara laika ķivere un lielgabala lode, kā arī paklājs, dīvāns, kurpes, govs galvaskauss, izlietne, policijas lente, daudz riepu un televizoru.