Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Govs galvaskauss, izlietne - savdabīgi atradumi talciniekiem netrūkst

© talkas.lv

Apkopota informācija no desmitās daļas oficiālo talkošanas vietu, kas liecina, ka rīta cēlienā talkā iesaistījušies vismaz 48 tūkstoši cilvēki. Taču daudzviet aktīva talkošana sākas vien ap pusdienslaiku, tāpēc precīzs talkas dalībnieku skaits būs zināms vien pēc talkas oficiālā laika beigšanās, ziņo talkas.lv

Šobrīd vidi visaktīvāk attīra no atkritumiem un labiekārto Vidzemē, Rīgas apkārtnē un Latgalē. Daļā vietu jau darbi ir beigušies un atkritumi ir jau savākti, bet daudzviet cilvēki vēl tikai sāk aktīvi pulcēties.

“Liels paldies visiem, kas ir izgājuši ārā un saņēmušies talkot šogad. Un arī tie, kas vēl nav iesaistījušies – vēl ir iespēja uz dažām stundām pievienoties kādai no oficiālajām talkošanas vietām, kuras var atrast mājas lapā www.talkas.lv,” aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Talkas organizatori ir saņēmuši arī informāciju par to, ka daži talkotāji jau sakopuši savu oficiālo talkas punktu un devušies palīgā citiem tuvējiem punktiem. Tāpat atrastas arī dažādas intresantas lietas, kā paklājs, dīvāns, kurpes, govs galvaskauss, izlietne, policijas lenta, daudz riepu un televizoru.