Rīgas iedzīvotājus aicina izteikt priekšlikumus, kā rīkoties ar mežacūkām pilsētā

© F64

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus, kā rīkoties ar mežacūkām Rīgā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē, pārrunājot, ko darīt ar mežacūkām galvaspilsētā, tika nolemts izveidot Medību koordinācijas komisiju, tās sastāvā iekļaujot Rīgas domes atbildīgo institūciju, Pārtikas un veterinārā dienesta, mežsaimniecības un mednieku organizāciju pārstāvjus. Šādas komisijas jau ir izveidotas citās pašvaldības, kuru teritorijās postījumus nodarījušas mežacūkas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) skaidro, ka komisijas darbs nebūs apmaksāts, tai netiks iegādāta biroja tehnika un nodrošināts personāls. Ar to tā atšķiršoties no tām komisijām, kādas pēdējā laikā Latvijā kļuvis populāri veidot.

"Komisija patiešām gaida ierosinājumus, kā varētu atrisināt problēmu ar savvaļas cūkām, kuras šobrīd staigā pa kapsētām un rada satraukumu rīdziniekiem. Mums domē šādas pieredzes līdz šim nav bijis. Lūdzu, sūtiet mums savas idejas," aicina Rīgas mērs.

Priekšlikumus var sūtīt uz e-pasta adresi "sekretares@riga.lv" vai arī zvanīt pa tālruni 67012992.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais