Divu nedēļu laikā uz Latvijas robežas noķerti 49 vjetnamieši

© f64

Divu nedēļu laikā Valsts robežsardze par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturējusi jau 49 Vjetnamas pilsoņus un 13 viņu pārvietotājus, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

14.aprīlī, atsaucoties uz nostrādājušā kustību sensora signālu, robežsargi pārbaudīja konkrēto teritoriju, kur konstatēja vairāku personu pēdas un atstātus priekšmetus. Robežpārkāpēju meklēšanā tika iesaistīti papildspēki, līdz ar dienesta suņa palīdzību pārkāpējus izdevās atrast. Desmit valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi un viņu pārvietotājs - Krievijas pilsonis - tika aizturēti Zabarje purvā apmēram 500 metrus no valsts robežas.

Arī 10.aprīlī robežsargi konstatēja valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas pazīmes. Arī šajā gadījumā tika iesaistīti papildspēki un Kaplavas pagastā, apmēram 500 metrus no valsts robežas, robežsargi aizturēja septiņus Vjetnamas pilsoņus bez personu apliecinošiem dokumentiem un divus viņu pārvietotājus - Krievijas pilsoņus.

29.martā robežsargi Pasienes pagastā ceļa malā konstatēja vairāku cilvēku apavu pēdu nospiedumus. Apmēram pēc 800 metriem kādā neapdzīvotā mājā tika aizturēta personu grupa - astoņi iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi un personu pārvietotājs - Krievijas pilsonis.

Savukārt 1.aprīlī robežsargi aptuveni desmit kilometrus no Latvijas-Lietuvas robežas uz ceļa Daugavpils-Medumi par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēja 1986.gadā dzimušu Latvijas pilsoni ar automašīnu "BMW X5". Vīrieša automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā atradās seši Vjetnamas pilsoņi.

Visos gadījumos par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sākti kriminālprocesi.

Kopumā šogad par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturētas 49 personas - visi Vjetnamas pilsoņi, savukārt par viņu pārvietošanu un pārvietošanas organizēšanu aizturēti seši Krievijas, pieci Latvijas, viens Baltkrievijas un viens Tadžikistānas pilsonis.

Pērn kopumā par "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 139 trešo valstu piederīgie, no tiem 98 Vjetnamas pilsoņi.

Svarīgākais