Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Urbanovičs: Pielaides atteikšana ir politiska izrēķināšanās

© f64

Saeimas opozīcijas partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs vēl nav ticies ar Zentu Tretjaku (S), kurai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicis izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu, tādēļ pašlaik nevar komentēt notikušo. Vienlaikus viņš uzsver, ka šādu SAB rīcību uzskata par "mistisku politisku izrēķināšanos".

Urbanovičs aģentūrai LETA skaidroja, ka Tretjaka viņam vēl nav apliecinājusi, ka pielaide tik tiešām nav saņemta. Viņš uzsvēra, ka paļausies tikai uz viņas pašas teikto, jo vakar masu medijos izskanējis, ka pielaide atteikta arī Mihailam Zemļinskim (S), taču šodien Zemļinskis Urbanovičam apliecinājis, ka pielaide ir saņemta.

Urbanovičs arī sacīja, ka neizprot SAB rīcību atsevišķiem deputātiem atteikt darbam nepieciešamo pielaidi. "No SAB puses tā ir ļoti nekorekta rīcība. Ja tauta ir ievēlējusi deputātu, tad viņš bauda uzticību. No SAB puses tā ir mistiska politiska izrēķināšanās, kādam dodot pielaidi un kādam atsakot," pauda "Saskaņas" līderis. "Ja kāds valstij dara kaitējumu, tad viņš jāapcietina, nevis jāatsaka pielaide," savu viedokli pauda Urbanovičs.

Kā ziņots, SAB trīs Saeimas deputātiem ir atteicis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu. Divi no šiem deputātiem ir Veiko Spolītis un Tretjaka.

Jau iepriekš TV3 ziņas vēstīja, ka pielaidi nav saņēmis Spolītis, bet LTV raidījums "Panorāma" ziņoja, ka otrs deputāts, kuram nav izsniegta pielaide, ir Tretjaka no partijas "Saskaņa".

Abi deputāti šo informāciju apstiprinājuši.

Spolītim atļauja darbam ar valsts noslēpumu varētu nebūt izsniegta, jo viņš nesen izcieta sodu par auto vadīšanu alkohola reibumā. Savukārt Tretjaka LTV atzinusi, ka SAB atteikums ir viņai nepatīkams.