Sestdien dzēsts 41 ugunsgrēks; divi cilvēki cietuši

© F64

Pagājušajā diennaktī dzēsts 41 ugunsgrēks, no tiem divās ugunsnelaimēs cietuši divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar Pāvilostas novadā divstāvu dzīvojamā mājā deguši sadzīves priekšmeti astoņu kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cietusi 37 gadus veca sieviete, jo saindējusies ar dūmiem.

Savukārt Daugavpils novadā dedzis šķūnis 100 kvadrātmetru platībā. Iespējams, no šķūņa ugunsliesmām aizdegusies arī pērnā zāle, kas turpat degusi piecu hektāru platībā. Ugunsgrēka laikā savainojumus guvis 54 gadus vecs vīrietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī Rīgā dzēsti 14 ugunsgrēki, citās pilsētās - septiņi, bet novados 20.

VUGD darbinieki piedalījušies 19 glābšanas darbos un saņēmuši 35 maldinošus izsaukumus.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais