Latvijas Pasts janvārī optimizēs 12 pasta nodaļu darbību

Latvijas Pasts janvārī optimizēs jeb apvienos 12 pasta nodaļas pērn uzsākto pasta nodaļu darbības racionalizācijas pasākumu ietvaros, teikts pasta paziņojumā medijiem.

Nodaļu apvienošana notiks galvenokārt lielajās pilsētās un dažos lauku rajonos. Līdz 20.janvārim tiks optimizēta darbība Rīgas 18.pasta nodaļā, Rīgas 3.pasta nodaļā, Rīgas 26.pasta nodaļā, Rīgas 73.pasta nodaļā, Jelgavas 4.pasta nodaļā, Jēkabpils 2.pasta nodaļā un Daugavpils 22.pasta nodaļā, kā arī šādās lauku teritoriju pasta nodaļās - Sakstagala pasta nodaļā, Cekules pasta nodaļā, Zaķumuižas pasta nodaļā, Bodnieku pasta nodaļā un Umpārtes pasta nodaļā.

Optimizācijas ietvaros klientu apkalpošanas funkcijas tiek nodotas citām pasta nodaļām. Līdz ar to iedzīvotājiem pasta pakalpojumi dzīvesvietā (abonētās preses, korespondences, pensiju piegāde) būs pieejami tāpat kā līdz šim, bet pasta nodaļā pieejamos pakalpojumus turpmāk sniegs cita tuvumā esošā pasta nodaļa, skaidrots paziņojumā.

Paziņojumā arī teikts, ka pasta klienti var saņemt virkni pakalpojumu caur pastnieku. "Klienti arī pie sava pastnieka var saņemt šādus pasta pakalpojumus: pensiju izmaksu, pārvedumu izmaksu, komunālo pakalpojumu apmaksu, pasta nodaļā pieejamo komercpreču, laikrakstu un žurnālu iegādi mazumtirdzniecībā, pasta vērtszīmju un aplokšņu iegādi un preses izdevumu abonēšanu. Pastniekam var nodot nosūtīšanai arī vienkāršu vēstuli vai pastkarti," skaidro pasts.

Pērn Latvijas Pasts optimizēja 60 pasta nodaļu darbību, īstenojot plānu pakāpeniski racionalizēt 99 pasta nodaļu darbību, tās apvienojot ar citām nodalām. Par atlikušo 27 pasta nodaļu apvienošanu tiks lemts, ņemot vērā turpmāko ekonomikas attīstību valstī, kā arī analizējot nodaļu darbības rādītājus.

Svarīgākais