Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalciemā izskalots viens no pazudušajiem zvejniekiem [papildināts]

© rekurzeme.lv; Dainis Ģelzis

Jūrmalciemā jūras krastā atrasts miris viens no diviem zvejniekiem, kuri 20.martā, apgāžoties laivai, pazuda jūrā pie Jūrmalciema.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga apstiprināja, ka šorīt Jūrmalciemā jūras krastā atrasts miris cilvēks.

Šorīt ap plkst.6.40 Nīcas novada Jūrmalciemā pludmalē aptuveni 3,5 kilometrus no Jūrmalciema laivu piestātnes uz Liepājas pusi tika atrastas izskalotas 1980.gadā dzimuša vīrieša mirstīgās atliekas bez ārēji redzamiem miesas bojājumiem. Noskaidrots, ka atrastais ir viens no zvejniekiem, kuri 20.marta rītā, apgāžoties laivai, pazuda jūrā pie Jūrmalciema. Otrs pazudušais zvejnieks līdz šim brīdim nav atrasts.

Kā ziņots, 20.martā Nīcas novada Jūrmalciemā jūrā apgāzusies laiva un pazuduši divi zvejnieki.

20.martā ap plkst.7 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju, ka Jūrmalciema pludmalē divi vīrieši ar alumīnija laivu devušies zvejot un laiva 700 metrus no krasta ir apgāzusies un pazudusi no redzesloka.

Centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi "Astra", kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veica meklēšanas rajona pārbaudi. Pēc vairākkārtējas meklēšanas rajona un piekrastes pārmeklēšanas vīrieši netika atrasti, un plkst.12.15 meklēšanas operācija tika pārtraukta.

VUGD glābēji krastā bija atraduši izskalotus airus un zābaku.