Ķēniņam ceturtie vārti NHL, "Kings" neiekļūst izslēgšanas spēlēs

© scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš šorīt guva savus ceturtos vārtus NHL karjerā, palīdzot Vankūveras „Canucks” komandai savā laukumā ar 5:0 sagraut Rietumu konferences pastarīti Arizonas „Coyotes”.

Ķēniņš ar precīzu metienu izcēlās otrās trešdaļas 7. minūtē, kurš bija pirmais pie vārtsarga Maika Smita atvairītās ripas pēc Jannika Hansena metiena. Kopumā viņš laukumā pavadīja 12 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Savā debijas sezonā NHL Ķēniņš 29 mačos ir guvis četrus vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis astoņas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Janniks Vēbers, bet pa reizei precīzi meta Daniels Sedīns un Dens Hemhuiss, bet vārtsargs Edijs Leks atvairīja visus 28 pretinieku metienus.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā „Canucks” ar 99 punktiem ieņem sesto vietu, bet tikai par diviem punktiem atpaliek Kalgari „Flames” un Vinipegas „Jets”. Regulārā čempionāta pēdējā spēlē "Canucks" naktī uz svētdienu savā laukumā uzņems Edmontonas "Oilers".

Tikmēr pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Losandželosas „Kings” hokejisti pēc zaudējuma izbraukumā tiešajiem konkurentiem „Flames” (1:3) zaudējuši cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tāpat Rietumu konferencē vietu play-off nodrošināja arī „Jets”, kas pēcspēles metienu sērijā ar 0:1 zaudēja Kolorādo „Avalanche”. Austrumu konferencē dalību Stenlija kausa izcīņā garantēja Detroitas „Red Wings”, kas play-off spēlēs jau 24. sezonu pēc kārtas.