Trešais Latvijas jūrnieks gājis bojā; divi izdzīvojušie kārto formalitātes

© scanpix

Kā šodien portālam nra.lv pastāstīja Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis, Sahalīnā ir atpazīts trešais Latvijas jūrnieks, kurš līdz šim bija uzskatīts par bezvēsts pazudušu, bet abi izdzīvojušie jūrnieki uzturas viesnīcā un tiek kārtotas formalitātes, lai viņi tuvākajā laikā spētu atgriezties Latvijā.

"Abi izdzīvojušie jūrnieki jau ir snieguši savas liecības izmeklēšanas komisijai un šobrīd uzturas viesnīcā. Medijos paustā informācija par jūrnieku arestiem neatbilst patiesībai,” tā portālam nra.lv telefonsarunā atklāja I.Lasis.

Jūrniekiem jau ir izsniegtas atgriešanās apliecības, taču vēl jānokārto izceļošanas vīzas – pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā tās varētu saņemt.

Trešais jūrnieks, kurš līdz šim tika uzskatīts par bezvēsts pazudušu, šorīt tika atpazīts kā bojāgājušais. Jāpiezīmē, ka vakar jūrnieka radinieki – meita un sieva devās uz Sahalīnu un šorīt tika veikta bojāgājušā atpazīšana.

Kā ziņots, traleris "Daļnij Vostok" avarēja 2.aprīlī ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. SOS signāls no tralera netika saņemts.

Kuģis būvēts 1989.gadā Krievijā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu "Stende" kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums "Magellan", un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.