37% iedzīvotāji Lieldienās baudīs svētku maltīti

© F64

Jautāti, kā šogad svinēs Lieldienas, Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem, līdzīgi kā pagājušajā gadā, visbiežāk norādījuši, ka rīkos īpašas svētku brokastis vai pusdienas (37%). To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes” marta beigās veiktais pētījums.

Ceturtā daļa (26%) iedzīvotāju plāno piedalīties dažādās atrakcijās (olu ripināšana, olu krāsošana u.tml.). Piektā daļa iedzīvotāju dosies uz dievkalpojumu baznīcā (19%) vai apmeklēs kādu publisku svētku pasākumu (18%).

3% iedzīvotāju norādījuši, ka šogad Lieldienas atzīmēs kopā ar ģimeni, savukārt 1% iedzīvotāju norādījuši, ka šogad Lieldienās strādās, kā arī 1% iedzīvotāju norādījuši, ka dosies ekskursijā, ceļojumā.

13% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka šogad Lieldienas nesvinēs. Desmitā daļa (10%) iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Latvijā

Trešdienas vakarā uz TV raidījumu "Kas notiek Latvijā?" tika aicināti cilvēki, kuri tiešā vai netiešā veidā iesaistīti "Rail Baltica" projekta īstenošanā. Gaidīto atbilžu vietā tautai radās vēl vairāk jautājumu.

Svarīgākais