PVD BRĪDINA: Olas iegādājieties tikai uzticamās vietās

© Publicitātes foto

Tuvojoties Lieldienu svinībām, vēlams iepirkties pie uzticamiem pārdevējiem vai zemniekiem, pievēršot uzmanību produktu marķējumam un derīguma termiņam, aģentūru LETA informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvji.

Gatavojoties svētkiem, PVD iesaka produktus iegādāties legālā tirdzniecības vietā, pievērst uzmanību tirdzniecības vietas tīrībai, kā arī saglabāt pirkuma čeku, lai nepieciešamības gadījumā pierādītu pirkuma faktu.

Krāsojot olas, PVD aicina izmantot vai nu jau ierastos augu valsts materiālus, piemēram, sīpolu mizas, vai arī veikalos nopērkamās Lieldienu olu krāsošanai paredzētās pārtikas krāsvielas. Krāsojot olas ar tām, jāievēro preces marķējumā norādītā krāsas lietošanas instrukcija.

Par gadījumiem, kad tirdzniecībā esošam pārtikas produktam ir beidzies derīguma termiņš, nav marķējuma valsts valodā vai tas tiek uzglabāts neatbilstošos apstākļos, PVD aicina iedzīvotājus informēt veikala darbiniekus un zvanīt pa uzticības tālruni 67 027 402

 

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais