Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

IEDVESMOJOŠI: Skrienot vāc ziedojumus meitenītes ārstēšanai

© Valmiera.lv

Sestdien, 28.marta pusnaktī no Brīvības pieminekļa Rīgā uz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcu skriešus devās vairāk nekā 100 skrējēji, piedaloties tradicionālajā Skrējiensoļojumā Rīga–Valmiera.

Ar dalību sacensībās vienlaikus tika vākti ziedojumi Vidzemē dzīvojošajai meitenei Undīnei, kurai nepieciešama palīdzība ārstēšanā, lai iegūtu kustību prieku, kāds pieder katram skrējējam. Vēl pirms sacensību starta bija saziedoti 1353 eiro, raksta Valmiera.lv

Pirmais skrējējs – valmierietis Māris Babris – finišu sasniedza jau pulksten 8:35, 107 km veicot 8 stundās 35 minūtēs un 2 sekundēs. Finišējuši vēl daļa ātrāko dalībnieku, bet liels skaits joprojām atrodas trasē, spītējot lietum un vējam turpina ceļu, kā viņi paši saka, “līdz baznīcas kliņķim”. Otro vietu šogad ieguva Kristaps Broks, trešais – Ritvars Lērme, ceturtais – Mārtiņš Puriņš un piektais – Edgars Rencis. Ātrākā no sievietēm bija Marta Zumberga.

Skrējiensoļojums Rīga-Valmiera bija ļoti populārs trešās atmodas laikā, kad no 1989. līdz 1993.gadam notika piecas reizes. Pēc 21 gadu ilga pārtraukuma, 2014.gadā skrējiens tika atjaunots un tajā startēja 50 dalībnieki.