Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

NETICAMI: Direktore apstiprina - Virgas skolā spokojas

© twitter; ekrānšāviņš: @EglinsEglitis

Priekules novada Virgas pagasta pamatskolas bibliotēkā kāds skolnieks uzņēmis fotogrāfiju, kurā, iespējams, redzams spoks. Mikroblogošanas vietnē twitter lietotājs Atis (@EglinsEglitis) pie uzņemtā foto pierakstījis: ”Hmzz... Līdz šim Virgas bibliotēkā (vecā muižā) krita grāmatas un bija trokšņi. Šodien, šķiet, vaininieks atrasts :)”. Interesanti, ka arī pamatskolas direktore Kristiana Cetrovska portālam nra.lv apstiprina, ka šis nav vienīgais gadījums, kad pamatskolas ēkā novērots spoks.

Kā portālam nra.lv atklāja Virgas pamatskolas direktore Kristiana Cetrovska, tad vecajā muižas ēkā tiešām ir novērots spoks, "Šis noteitki nav vienīgais gadījums, kad esam dzirdējuši runas par spokiem. Mūsu apkopēja-kurinātāja, kurai pa naktīm bija jākurina skola, pēc kāda atgadījuma ir atteikusies no šī darba, jo jutusi, kā viņai garām paiet spoks. Klīst leģenda, ka šīs muižas baronam esot ļoti patikušas sievietes, taču ar vienu nav izdevies atrast kopīgu valodu, tādēļ meitene ir iemūrēta dzīva kādā no ēkas sienām. Iespējams, ka šī būtne arī mūs šad un tad apciemo," tā direktore.

Jāpiezīmē, ka ēka, kurā atrodas pamatskola, ir vēsturiska. 1877. gadā par pagasta līdzekļiem Virgā tika uzcelts skolas nams, bet kopš 1935. gada skola atrodas bijušās muižas ēkās. Kompleksā bez muižas pils ietilpst Virgas dzirnavu mūris, kas jau ilgāku laiku ir kļuvis par Virgas simbolu. Agrākos laikos tās bijušas holandiešu tipa vējdzirnavas, kurās ļaudis maluši miltus. Dzirnavas pirmo reizi minētas 1892.gadā, liecības stāsta, ka pēdējo reizi tās darbojušās 1937. gadā.