"Food Union" un Valmieras tehnikums izstrādā izglītības programmu

© f64

Latvijas piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" ir iesaistījies duālās izglītības projektā sadarbībā ar Valmieras tehnikumu un kopīgi izstrādā jaunu izglītības programmu, lai nodrošinātu iespēju iegūt piena ražošanas meistara palīga kvalifikāciju, aģentūru LETA informē "Food Union" pārstāve Linda Mežgaile.

Programmas mērķis ir piedāvāt kvalitatīvu darba tirgū pieprasītas profesijas apguvi, kas ir maksimāli pietuvināta reālai darba videi uzņēmumā.

AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs norāda, ka "Food Union" liek cerības uz šo programmu, lai sagatavotu profesionālu un reālai darba videi piena pārstrādē piemērotu personālu.

"Food Union" ne tikai līdzdarbojas studiju programmas izstrādē, prakses vietu nodrošināšanā un stipendiju izmaksā, bet arī pēc studijām piedāvā iespēju strādāt kādā no ražotnēm Rīgā vai Valmierā. "Jauna kvalificēta darbaspēka piesaiste ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem," uzsver Staņēvičs.

Studijas jaunajā programmā varēs sākt no šī gada septembra. Programmai varēs pieteikties interesenti vecumā līdz 29 gadiem ar pabeigtu vidējo izglītību. Mācību ilgums - pusotrs gads.

Programmas saturā iekļauta teorijas apguve un praktisko iemaņu apguve. Valmieras tehnikuma direktors Ēriks Spuriņš atzīmē, ka darba vidē balstītās izglītības programmas teorētisko daļu jauniešiem būs iespējas apgūt Valmieras tehnikuma jaunajās, modernajās piena produktu pārstrādes laboratorijās, bet praktisko daļu, kas veido 70% no programmas, - AS "Valmieras piens" vai "Rīgas piena kombināta" ražotnēs, piesaistot darbaudzinātājus no ražošanas. "Food Union" nodrošinās arī stipendiju mācību laikā un dzīvošanu Rīgā prakses laikā.

Sekmīgi pabeidzot studijas, jaunajam speciālistam būs iespēja turpināt darbu kādā no "Food Union" ražotnēm piena ražošanas meistara palīga amatā.

Kā ziņots, AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" apvienošanos vienotā koncernā "Food Union" Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investoru Andreja un Sergeja Beshmeļņicku piesaistīšanu uzņēmumam.

"Food Union" patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet provizoriski "Food Union" apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Svarīgākais