Aptauja: Stresu darbavietā izjutuši 92% Latvijas iedzīvotāju

© Publicitātes foto

Stresu darbavietā izjutuši 92% Latvijas iedzīvotāju, liecina portāla "Stress.lv" sadarbībā ar "snapshots.lv" martā veiktā aptauja.

Vairāk nekā trešdaļa jeb 37% aptaujāto atzinuši, ka stress darba vidē viņus piemeklē vairākas reizes nedēļā, bet 7% - ik dienas.

Kā stresu izraisošu faktoru 48% aptaujāto min augstu darba tempu un intensitāti, bet darba slodzi kā stresu izrausošu faktoru atzīmējuši 41% aptaujāto. Kā nākamie biežākie stresa iemesli minēti neskaidri pienākumi un atbildība, zems atalgojums un sociālo garantiju trūkums.

Ar stresu biežāk saskaras sievietes, un augstāka stresa intensitāte ir gados jaunāku iedzīvotāju vidū, kas, vecumam pieaugot, pakāpeniski sarūk, liecina aptaujas dati.

Visbiežāk jeb 30% aptaujāto organisma emocionālā līdzsvara atjaunošanas nolūkos izvēlas atpūtu pie dabas un fiziskas aktivitātes. Ar medikamentu, alkohola vai tabakas izstrādājumu lietošanu ikdienas stresu mazināt cenšas ceturtā daļa aptaujāto, bet piektdaļa atzīst, ka šādās situācijās ēd vairāk nekā parasti.

Lai mazinātu stresu, 20% iedzīvotāju meklē tuvinieku atbalstu, bet vien 3% norādījuši, ka vēršas pēc speciālistu palīdzības.

Aptauja veikta šī gada martā, aptaujājot 726 respondentus vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.