Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Jūmalciemā tuvinieki turpina meklēt pazudušos zvejniekus

© rekurzeme.lv; Dainis Ģelzis

Jau informējām, ka pagājušās piektdienas rītā, Nīcas novada Jūrmalciemā jūrā apgāzusies laiva un pazuduši divi zvejnieki. Abu pazudušo draugi un tuvinieki joprojām turpina meklēšanas darbus, taču pagaidām bez rezultātiem.

20. marta rītā, plkst.7, Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju, ka Jūrmalciema pludmalē divi vīrieši ar alumīnija laivu devušies zvejot un laiva 700 metrus no krasta ir apgāzusies un pazudusi no redzesloka.

Centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi "Astra", kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veica meklēšanas rajona pārbaudi. Pēc vairākkārtējas meklēšanas rajona un piekrastes pārmeklēšanas vīrieši netika atrasti un plkst.12.15 meklēšanas operācija tika pārtraukta.

portāls nra.lv sazinājās ar zvejnieku tuviniekiem un noskaidroja, ka meklēšanas darbi joprojām turpinās, "Mēs meklēsim, kamēr atradīsim. Pagaidām neesam vēl uzgājuši kādu no meklētajiem priekšmetiem, taču cerību neesam atmetuši."

Tāpat zvejnieku tuvinieki un draugi ir lūuguši palīdzību Nīcas novada pašvaldības vadītājam.

Īpašs aicinājums visiem Liepājas un Rucavas piekrastes apmeklētājiem: pievērst uzmanību priekšmetiem, kuri var būt izskaloti vai atrodas ūdenī: garie jūrnieku zābaki, ziemas cepure, ūdens necaurlaidīgās bikses dzeltenā krāsā, brūna ādas jaka, GPS ierīce ar zaļu siksniņu, var būt izskaloti mobilie telefoni "LG" un "Samsung", ūdenī var atrasties balta laiva - gan apgāztā veidā, gan ar spici uz augšu.

Lūgums par jebkuru aizdomīgu priekšmetu, kas var palīdzēt - zvanīt: 26600562, 26781223.