No degošas saimniecības ēkas Saldū izglābj vistas un kaķi

© F64

Vakar Saldū, Kalnsētas ielā, aizdegusies saimniecības ēka, no kuras ugunsdzēsēji izglābuši ap 40 vistas un kaķi, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Saimniecības ēkā bija izcēlies plašs ugunsgrēks un liesmas izpletušās 350 kvadrātmetru platībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 116 ugunsgrēkus, lielākā daļa no kuriem - 86 - bija saistīti ar kūlas dedzināšanu. Plašākais kūlas ugunsgrēks vakar fiksēts Auces novadā, kur pērnā zāle degusi trīs hektāru platībā.

Cilvēki vakar ugunsgrēkos nav cietuši.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais