Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

TRAĢISKI: Jūrmalciemā jūrā apgāzusies laiva un pazuduši vairāki cilvēki [papildināts]

© F64

Šorīt Nīcas novada Jūrmalciemā jūrā apgāzusies laiva un pazuduši divi zvejnieki, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Ap plkst.7 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju, ka Jūrmalciema pludmalē divi vīrieši ar alumīnija laivu devušies zvejot un laiva 700 metrus no krasta ir apgāzusies un pazudusi no redzesloka.

Centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi "Astra", kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veica meklēšanas rajona pārbaudi. Pēc vairākkārtējas meklēšanas rajona un piekrastes pārmeklēšanas vīrieši netika atrasti un plkst.12.15 meklēšanas operācija tika pārtraukta.

VUGD glābēji krastā ir atraduši izskalotus airus un zābaku.

Krasta apsardzes dienests atkārtoti atgādina, ka visiem cilvēkiem, kas atrodas uz ūdens, ir jābūt individuāliem glābšanas līdzekļiem.

Lai atvieglotu ziņošanu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš 2015.gada 1.janvāra ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115, uz kuru var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.