Cilvēki sociālajā tīklā twitter priecājas par Saules aptumsumu

© twitter, ekrānšāviņš

Šobrīd sācies Saules aptumsums. Ap 60 cilvēku pulcējušies Rīgā pie "Swedbank" ēkas Balasta dambī 1a, kur šodien notiek organizēta kolektīva Saules aptumsuma vērošana. Tomēr arī individuāli saules aptumsuma vērotāji sociālajā tīklā twitter pauž savu sajūsmu un prieku par iespaidīgo dabas parādību.

Džeina ‏@dzeinuks  1m1 minute ago: apskatijos saules aptumsumu ... nice

Vineta Vizule ‏@Vinetav  8m8 minutes ago: Mans telefons ieraudzīja Melanholiju -otro sauli;)

Agiss ‏@agnesseeee   10m10 minutes ago: Redzēju pirmo reizi mūžā saules aptumsumu

Uldis Dobelis ‏@UldisDobelis  9m9 minutes ago: Ziemeļblāzmu neredzēju, bet šoreiz nebiju tik slinks, lai pieietu pie loga, saules aptumsums ir redzēts :)

Pēteris Krišjānis ‏@pecisk  26m26 minutes ago: Nu ko, pa godu saules aptumsumam jāveic dejas ar tamburīnu apkārt savam Python skriptam.

Kā ziņots, šodien līdz aptuveni plkst.13 Latvijā būs novērojams daļējs Saules aptumsums, kas būs viens no lielākajiem tuvāko desmit gadu laikā.

Rīgā aptumsums sākās plkst.10.56, maksimālo fāzi sasniedzot plkst.12.05. Paredzams, ka aptumsums beigsies plkst.13.14. Latvijas ziemeļrietumu daļā Saules aptumsums sāksies un beigsies līdz pat divām minūtēm ātrāk, bet dienvidaustrumu daļā - līdz pat divām minūtēm vēlāk.

Maksimālā aptumsuma fāze (Saules diametra aizsegtā daļa) Rīgā būs 0,77, Latvijas ziemeļrietumos - 0,80, bet dienvidaustrumos - 0,74. 2021.gada aptumsuma fāze Rīgā būs vien 0,31, bet tuvākais Saules aptumsums, kas būs ne mazāk ievērojams kā šī gada aptumsums, Latvijā būs novērojams 2026.gadā (fāze 0,84).