ASTROLOĢIJA: Klāt Saules aptumsums un pavasaris!

© F64

Šodien, sākot no plkst. 10.56 pēc Latvijas laika, varēs vērot Saules aptumsumu, savukārt 4. aprīlī būs Mēness aptumsums. Šādus periodus astrologi uzskata par enerģētiski spēcīgiem un nozīmīgiem. Naktī uz sestdienu sākas astronomiskais pavasaris, aizsākot jaunu zodiaka apļa ciklu.

Latvijā pilnais aptumsums būs vērojams daļēji, un tiks aizsegtas trīs ceturtdaļas Saules diska. Daļējas fāzes sākums paredzēts plkst. 10.56, maksimālā fāze būs plkst. 12.04, bet daļējās fāzes beigas gaidāmas plkst. 13.13.

Katru gadu notiek četri līdz septiņi aptumsumi. Kaut arī astroloģijā un ezotērikā šis laiks tiek uzskatīts par karmisko jautājumu risināšanas periodu, nevajag domāt, ka konkrētie aptumsumi kā uz burvju mājiena visu pārvērtīs. Par aptumsuma nopietnu ietekmi uz konkrētā cilvēka dzīvi var runāt pārsvarā tad, kad tas aktivizē planētas vai viņa astroloģiskās kartes mājas (jeb sektorus, kas atbild par konkrētām dzīves tēmām), bet tas nenotiek īpaši bieži.

Astroloģijā – karmas mācības

Sena indiešu leģenda vēsta, ka dēmons Rahu noskatījies, kā dievi bauda amritu – nemirstības dzērienu, un pēc tam ar viltu piekļuvis tam un iedzēris dažus malkus. To pamanīja Saule un Mēness un nosūdzēja viņu dievam Višnu, kurš ar savu disku nogrieza Rahu galvu, taču dēmona galva no amrita bija kļuvusi nemirstīga. Tā neaizgāja bojā, bet pacēlās debesīs, savukārt ķermenis sāka dzīvot atsevišķi un ieguva vārdu Ketu. Kopš tā laika, vēlēdamies atriebties Saulei un Mēnesim, Rahu galva viņus ik pa laikam aprij, un tad arī notiekot aptumsumi.

Cilvēku astroloģiskajās kartēs Rahu un Ketu ass jeb Ziemeļu un Dienvidu mezgli norāda uz karmiskām dzīves mācībām – tēmām, kas cilvēkam savā mūžā risināmas un atstrādājamas. (Plašāka publikācija par šo tēmu lasāma žurnālā Praktiskā Astroloģija marta numurā, kas šobrīd nopērkams visās preses tirdzniecības vietās.)

Lejupejošais mezgls var norādīt uz problēmām un šķēršļiem, kas ir iepriekšējo inkarnāciju kļūdu un maldu sekas, ko nāksies labot, un labot diezgan smagā darbā. Bet augšupejošais mezgls norāda uz dzīves ceļu, tie ir uzdevumi, kuri cilvēkam dzīvē jāpaveic. Ja notiek novirzīšanās no pareizā kursa, jūs maigi vai arī, ja vajag, paskarbi uzved atpakaļ uz noliktā ceļa.

Dienai nav ne vainas

Kā jau zināms, uz jebkurām situācijām varam paraudzīties no pesimistiskā un no optimistiskā skatu punkta. Negatīvais ir tas, ka šogad aptumsuma dienā militārās planētas Marss un Plūtons veido negatīvu savienojumu, tāpat arī darbojas negatīvais Plūtona un Urāna savienojums, turklāt Plūtons atrodas Mežāža zīmē un karmas un likteņa planēta Saturns sākusi retrogrādo kustību. Visa šī buķete astroloģijā tiek uzskatīta par problemātisku un faktiski arī attiecināma uz šābrīža ģeopolitisko situāciju. Līdz ar to var prognozēt iespējumus militāro konfliktu saasinājumus.

Taču, ja vēlamies ko pozitīvu, tad noteikti jāatzīmē, ka šajā dienā trīs debesu ķermeņi – Saule, Mēness un Merkurs – atrodas Zivju zodiaka zīmē, kas dienas fonam piešķir sirsnīgumu un radošumu. Diena ir piemērota ideju radīšanai, mākslas baudīšanai, randiņiem un sirsnīgām sarunām. Turklāt kopumā dienas fonā pozitīvo kombināciju ir vairāk nekā negatīvo.

Sākas jauns zodiaka aplis

Sestdien, 21. aprīlī, plkst. 0.45 iestājas astronomiskais pavasaris, kas astroloģijā sakrīt ar Auna zīmes valdīšanas laika sākumu. Pirmajai zodiaka apļa zīmei raksturīga dinamika, vēlme allaž doties uz priekšu, trauksmainums, atklātība un liela taisnības mīlestība. Auns aizsāk, ved sev līdzi citus, iedvesmo un spītīgi dodas tālāk.

Svarīgākais