4 noderīgi padomi, kuri palīdzēs atbrīvoties no dubultzoda un sejas pietūkuma

Ja ik rītu pamosties ar piepampušu seju un dienas laikā acu apvidū ir redzams pietūkums, izlasi šos padomus un tiec vaļā no šīs problēmas acu mirklī.

1. Dienas laikā izdzer pietiekamu daudzumu ūdens. Dzer aptuveni 8 glāzes ūdens ik dienu, tomēr atceries – ūdens jāpatērē dienas laikā, nevis pirms gulētiešanas. Speciālisti iesaka vismaz stundu pirms miega no šķidruma uzņemšanas izvairīties.

2. Pārbaudies pie ārsta. Ja kādreiz sejas pietūkums nebija novērojams, tomēr šobrīd šī tēma ir aktuāla, iespējams izveidojušās kādas alerģijas. Tā pat arī aizdomīgs sejas pietūkums var norādīt, ka traucēta zarnu trakta vai gremošanas sistēmas darbība.

3. Ievēro veselīgu dzīves veidu. Nav noslēpums, ka alkohols, sāls un cukurs veicina sejas uzblīdumu. Lai no tā izvairītos speciālisti rekomendē  izmainīt savus ēšanas paradumus, reducēt uzņemamo sāls un cukura daudzumu, iekļaut ēšanas režīmā pēc iespējas vairāk dārzeņu un augļu, kā arī produktu ar paaugstinātu šķiedrvielu daudzumu.

4. Veic dažādus vingrinājumus. Ļoti noderīgi ir nodarboties ar tā saucamo „sejas fitnesu”. Internetā ir atrodami dažādi vingrinājumi, gan sejai, gan kaklam, tomēr tos izvēloties nedrīkst aizmirst – lai izvairītos no sejas pietūkuma jāvingrina gan kakla gan sejas muskuļi, tāpat arī jāatceras, ka lai sasniegtu labu rezultātu tie jāveic ik dienu.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.