"Lufthansa" streika dēļ šonakt atcelts viens reiss Rīgas lidostā

© f64

Vācijas lidsabiedrības "Lufthansa" pilotu streika dēļ naktī uz ceturtdienu lidostā "Rīga" atcelts viens ielidojošais reiss no Frankfurtes. Rīt visi "Lufthansa" lidojumi, visticamāk, notiks.

Ir atcelts ielidojošais reiss 19.martā plkst. 00.20. Savukārt reiss rīt plkst.13.05, pēc pašreizējās informācijas, ir spēkā.

Tāpat rīt ir spēkā izejošie "Lufthansa" reisi - plkst.06.35 un plkst.14.10.

Kā vēstīts, Vācijas lidsabiedrības "Lufthansa" piloti rīko streiku, kas ietekmē īso un vidējo distanču lidojumus. Tā dēļ šodien Rīgas lidostā atcelti četri šīs lidsabiedrības reisi starp Rīgu un Frankfurti.

Lai gan sākotnēji pilotu arodbiedrība "Cockpit" aicināja pilotus streiku rīkot no šodienas plkst.1.01 pēc Latvijas laika līdz ceturtdienas plkst.00.59 pēc Latvijas laika, šodien tā paziņoja, ka streikos arī ceturtdien, 19.martā, ietekmējot garo distanču lidojumus. Pagarināt streiku nolemts, lai palielinātu spiedienu uz "Lufthansa" vadību," paziņoja arodbiedrība.

Šis streiks ir jaunākā protesta akcija, aviokompānijai un pilotiem nespējot vienoties par priekšlaicīgās pensionēšanās vecumu.

"Cockpit" jau pērn rīkoja vairākus pilotu streikus saistībā ar "Lufthansa" plānotajām izmaiņām pensionēšanās vecumā.

Pašreiz piloti var iet pensijā 55 gadu vecumā, bet "Lufthansa" vēlas palielināt pensionēšanās vecumu līdz 60 gadiem, kam arodbiedrība nepiekrīt.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais