Latvija aizņemas investīcijām

Finanšu ministra Jāņa Reira (no kreisās) un Eiropas Investīciju bankas priekšsēdētāja vietnieka Pima van Balekoma vakar parakstītais līgums par 200 miljonu eiro aizdevumu stratēģiskām investīcijām rada priekšnoteikumus, lai Latvija veiksmīgi apgūtu ES fondus © F64

Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) un Eiropas Investīciju bankas (EIB) viceprezidents Pims van Balekoms vakar parakstīja vienošanos par 200 miljonu eiro aizdevumu investīciju atbalstam.

Finansējums piešķirts, lai atbalstītu investīcijas enerģētikā, transporta infrastruktūrā, lauku attīstībā un citās jomās.

Aizdevuma nosacījumi pagaidām nav precīzi zināmi, jo, kā izteicās J. Reirs, procentu likmes ir peldošas un tās fiksēs tikai tajā brīdī, kad aizdevumu izmantos konkrētam projektam. EIB finansējumu paredzēts izmantot lieliem ilgtermiņa projektiem. Aizdevumu būs iespējams iegūt līdz 2020. gadam, savukārt atmaksas termiņš svārstīsies no 16 lūdz 25 gadiem. Pims van Balekoms atgādināja, ka EIB pērn Latvijai trīskāršoja aizdevumu summu, salīdzinot ar 2013. gadu. Ja pirms diviem gadiem EIB Latvijai piešķīra 35 miljonus eiro, tad pērn 108 miljonus eiro. Kopumā desmit gadu laikā Latvija ar šo banku parakstījusi aizdevuma līgumus par diviem miljardiem eiro, no kuriem kā kredītlīnija izmantoti 1,8 miljardi eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.