Rīt siltākā diena, bet nedēļas nogalē - mīnus 10 grādu sals

© f64

Saskaņā ar meteorologu prognozēm otrdiena būs šīs nedēļas siltākā diena, kad gaisa temperatūra sasniegs plus 14 grādu atzīmi, pēc tam pakāpeniski kļūs atkal vēsāks, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otrdien valdīs sauss un skaidrs laiks, pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš. Naktī gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par plus 1, plus 4 grādiem. Diena būs ļoti pavasarīga - gaiss iesils līdz plus 10, plus 14 grādiem, nedaudz vēsāks būs Kurzemes līča piekrastē - plus 5, plus 7 grādi. Arī rīt ir iespējami jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz trešdienu, 18.martu, gaisa temperatūra austrumos pazemināsies līdz mīnus 2 grādiem, Kurzemē un centrālajos rajonos būs ap plus 1, plus 2 grādiem. Tomēr arī dienā temperatūra pakāpsies līdz plus 9, plus 10 grādu atzīmei. Ceturtdien būs par kādu grādu zemāka temperatūra, bet naktī uz piektdienu jau daudzviet Latvijā gaisa temperatūra būs nedaudz zem nulles, vien Kurzemes piekrastē vēl nebūs sala. Piektdien pa dienu lielākajā daļā teritorijas gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 7 grādiem, vien Zemgalē tā var sasniegt plus 8 grādu atzīmi.

Nedēļas nogalē kļūs krietni vēsāks - sestdien, 21.martā, gaisa temperatūra dienas vidū nebūs augstāka par plus 2 grādiem, naktī uz svētdienu tā noslīdēs līdz mīnus 3, mīnus 4 grādu grādu atzīmei, bet uz rīta pusi kļūs vēl par kādu grādu zemāka. Arī svētdien pa dienu ir gaidāms sals - austrumos līdz mīnus 2 grādiem. Vien Kurzemē gaisa temperatūra būs ap 0 grādiem.

Vēl aukstāks varētu kļūt naktī uz pirmdienu, 23.martu, kad gaiss atdzisīs līdz mīnus 10 grādiem.

Nedēļas pirmajās dienās nokrišņi nav gaidāmi, piektdienas otrajā pusē nokrišņu zona pamazām sāks šķērsot Latviju. Nokrišņi tiek prognozēti arī sestdien pa dienu, bet svētdien nokrišņu zona Latviju jau būs pam

Svarīgākais