No kuģa evakuē ar tvana gāzi saindējušos jūrnieku

Vakar, plkst.21.20, Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma izsaukumu no kuģa "Skrunda". Viens cilvēks no kuģa komandas negadījuma rezultātā bija saindējies ar tvana gāzi.

Pēc konsultācijām ar mediķiem, tika pieņemts lēmums veikt cietušā evakuāciju no kuģa un nogādāšanu Ventspils slimnīcā tālākās ārstēšanas veikšanai. Kuģis "Skrunda" atradās 36 jūras jūdzes no Ventspils ostas, nra.lv informēja Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta virsnieks, kapteiņleitnants Roberts Lakučs.

Uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nosūtīja dežūrējošo krasta apsardzes kuģi KA-14 ASTRA. Plkst.23.25 krasta apsardzes kuģis KA-14 ASTRA evakuēja cietušo un plkst. 00.37 cietušais tika nodots Ventspils Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstiem. Pašreiz cietušais atrodas Ventspils slimnīcā, veselības stāvoklis apmierinošs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.