Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

16. marts: Gājiens noslēdzas mierīgi, bet ierodas „antifašisti”

© twitter; ekrānšāviņš

Līdz šim brīdim leģionāru piemiņas gājiens un 16. marta tematiskie pasākumi aizritējuši mierīgi, novērojuši aculiecinieki un mediji, tomēr tagad ieradušies „antifašisti” ar dezinfekcijas līdzekļiem un esot sākusies grūstīšanās.

Pie Brīvības pieminekļa pirms brīža devās vieni no pēdējiem ziedu nolicējiem un leģionāru piemiņas gājiena dalībnieki Rīgā pamazām sākuši izklīst un dodoties prom atzīst - šogad pasākums aizritējis negaidīti mierīgi. Portāla nra.lv rīcībā ir informācija par dažām asākām vārdu pārmaiņām starp kādu pūlī esošu 60 gadus vecu sievieti, kura esot dziedājusi „aizvainojošu” un „agresīvu” dziesmu, krievu valodā un uzreiz pēc tam arī tikusi aizturēta. Tomēr šobrīd pie Brīvības pieminekļa ieradušies „antifašisti” ar dezinfekcijas līdzekļiem, lai it kā "dezinficētu" fašisma atstātās paliekas un novērotas dažas „tradicionālas” 16. martam raksturīgas grūstīšanās un pie Brīvības pieminekļa.

Tā pat arī portāls nra.lv novērojis  – pašu leģionāru pasākumā bijis, krietni mazāk kā citus gadus. Redzami esot bijuši vien ap 20 sirmu kungu uniformās.