Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

ACULIECINIEKS: Leģionāri sasnieguši Brīvības pieminekli; parādās pirmie provokatori

© twitter; ekrānšāviņš; @Miksons_Karlis

Biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" rīkotais leģionāru atceres gājiens pulcē vismaz tūkstoti iedzīvotāju, kuri šobrīd veiksmīgi sasnieguši Brīvības pieminekli.

Gājiens sākās pēc dievkalpojuma Vecrīgā Svētā Jāņa baznīcā. Gājiena dalībnieki ir nonākuši līdz Brīvības piemineklim, kur dziesmu pavadībā noliek ziedus leģionāru piemiņai.

 Gājiena priekšgalā ir valsts karogi, kā arī Lietuvas un Igaunijas valsts karogi. Pirmajās rindās ir apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" politiķi Imants Parādnieks un Raivis Dzintars.

Starp gājiena dalībniekiem lielākā daļa ir vecāka gadagājuma cilvēki, taču ir arī jaunieši. Lielai daļai no viņiem rokās ir ziedi.

Pārsvarā tās ir rozes sarkanā un baltā krāsā. Gājiena beigās ir cilvēki, kas tur plakātus ar saukļiem: "Nē nacismam, komunismam un imperiālismam!".  Pūlī tiek manīti arī cilvēki ar plakātiem, kuru saukļi vēsta „Nāvi sarkanajiem fašistiem,”.

LETA live‏@LETA_live: 16.marta gājiens kalpo dažādu viedokļu paušanai

Rrutenbergs dainis ‏@rutenbergsdaini  6m6 minutes ago: Normālai Latvijas valdībai jabūt, 9 maijā ar jabūt lopu vagoniem pie uzvaras pieminekļa.#kundzītetiešraidē

Jānis Iesalnieks ‏@JanisIesalnieks  9m9 minutes ago: Tūkstošiem cilvēku pie Brīvības pieminekļa godina latviešu leģionārus. Paldies Dievam par skaisto laiciņu! #16marts