Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Kremļa Twitter roboti jau darbojas 16. marta sakarā

© twitter; ekrānšāviņš, breaking.lv

Vērīgi aculiecinieki jau novērojuši – prokrieviskie interneta troļļi sāk uzdarboties sociālajā tīklā twitter, lai iespējams provocētu konfliktu starp tiem, kuri šajā dienā vēlētos pieminēt leģionārus un tiem, kuru domas šajā jautājumā nesakrīt.

Jau novērots –  interneta roboti sociālajā vietnē twitter sāk ievietot provokatīvus uzsaukumus un izteicienus 16. marta sakarā. Daži vaicā, kādēļ latviešu leģionāri netiek uzskatīti par kara noziedzniekiem, savukārt citi savā starpā šķietami nesaistīti, krievu valodā rakstoši profili publicē pilnīgi vienādus un aizvainojošus izteicienus 16. marta sakarā.

Jāpiebilst arī, ka bez 16. marta nopulgošanas šie paši twitter profili vienādiem vārdiem slavē Krimas aneksijas dzimšanas dienu.

Kā ziņo aģentūra LETA, Drošības policija sagaida, ka lielākas vai mazākas provokācijas būs, bet to mērķis esot pasniegt Latviju kā valsti, kur it kā atdzimstot fašisms. Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis aicinājis iedzīvotājus bez īpašas vajadzības šodien pie Brīvības pieminekļa nedoties.

TimmonsKirkwood @TimmonsKirkwood • 12h12 hours ago

16 марта в латвии как и все 24 года по городу героически пройдут легионеры ваффен

 FrancisGriselda @FrancisGriseld1 • 12h12 hours ago

16 марта в латвии как и все 24 года по городу героически пройдут легионеры ваффен

NashParks @NashParks1 • 12h12 hours ago

16 марта в латвии как и все 24 года по городу героически пройдут легионеры ваффен

Вадим Тарасов @fgHrt12 • 13h13 hours ago

Почему легионеры Waffen SS все-таки являются преступниками?