Nedrīkstēs smēķēt arī uz peroniem

© f64

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija noraidīja veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) priekšlikumu aizliegt smēķēt sabiedriskā transporta pieturvietās.

Saeimas komisija, izskatot 2. lasījumā grozījumus likumā Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu, sprieda, vai atbalstāmi veselības ministres priekšlikumi. Viens no tiem bija liegt smēķēt sabiedriskā transporta pieturvietās. Pašlaik likumā ir aizliegts smēķēt pieturvietu nojumēs. Šādu priekšlikumu Veselības ministrija rosinājusi, jo saņem sūdzības no cilvēkiem, kuriem nepatīk, ka citi smēķē stacijās uz vilcienu peroniem. Deputāti tomēr izvēlējās atbalstīt priekšlikumu, kas liegtu smēķēt tikai uz peroniem.

Vēl Saeimas komsijā rosījās diskusijas par to, vai no valsts smēķēšanas ierobežošanas komisijas izslēgt tabakas nozares pārstāvjus. Deputāts Andrejs Klementjevs (SC) sacīja, ka tad jau par narkotiku ierobežošanu ir jāprasa viedoklis arī narkodīleriem, tiesa, tabakas realizācija ir legāla. Viņa izteikumu kā nekorektu novērtēja tabakas nozares pārstāvji. Veselības ministrijas priekšlikumu - izslēgt tabakas industriju no šīs komisijas - Saeimas komisija noraidīja. Kā alternatīvs variants bija ļaut tabakas nozares pārstāvjiem piedalīties, bet bez balsstiesībām. To nepieņēma.

Tāpat Saeimas komisija noraidīja arī veselības ministres priekšlikumu - liegt smēķēt darba vietās, pat speciāli ierīkotās vietās.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais