Ūdens līmenis Latvijas upēs turpina pazemināties

© f64

Pēdējo dienu laikā un arī aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis upēs pārsvarā turpināja pazemināties, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ūdens līmeņa pazemināšanās vērojama pārsvarā visās upēs, vien Daugavā līmenis paaugstinājies vai ir vērojamas svārstības.

Daugavas baseina upēs līmenis pārsvarā pazeminājies ar intensitāti 2-23 centimetri diennaktī. Joprojām applūdušas ir Aiviekstes palienes pie Lubānas un pie Aiviekstes hidroelektrostacijas. Arī Salacā, Gaujā un šo upju baseinu upēs ūdens līmenis galvenokārt pazeminājies ar intensitāti 1-10 centimetri diennaktī. Ūdens līmenis krities arī Kurzemes un Zemgales upēs.

Hidrologi prognozē, ka arī turpmākajās dienās ūdens līmenis upēs pārsvarā pazemināsies, atsevišķos posmos būs vērojamas svārstības. Tikmēr Daugavā gaidāma neliela paaugstināšanās, atsevišķos posmos - svārstības.

Šodien no rīta ūdens temperatūra Latgales upēs bija ap plus 2, plus 3 grādiem, Vidzemes upēs no plus 1 līdz plus 3 grādiem, bet Zemgales un Kurzemes upēs - plus 3, plus 4 grādu robežās.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais