Arī Siguldā un Saulkrastos pārtrauks "ātros" izmantot ārpakalpojumā

© f64

Arī Siguldā un Saulkrastos jau no 18.marta neatliekamo medicīnisko palīdzību nodrošinās, izmantojot valsts automašīnas, nevis AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" nodrošinātās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Jau ziņots, ka no šī datuma tādas pat izmaiņas skars Tukuma un Kandavas pilsētas, kā arī Ogri, Madlienu un Lielvārdi. Papildus - šīs pilsētas no dienesta Rīgas reģiona centra tiks nodotas Kurzemes un Zemgales reģionu pārvaldībā.

Vidzemes reģionālā centra pārvaldībā 18.martā tiks nodota arī Siguldas pilsēta. Savukārt Saulkrasti paliks pakļauti Rīgas reģiona centram. Bukša stāstīja, ka šo teritoriju desmit brigādēm ātrās palīdzības mašīnas tiks nodrošinātas no dienesta reģionu centru rezerves transportlīdzekļiem, kuri iepirkti 2012. un 2013.gadā.

Kā ziņots, kopš 2010.gada Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs - "Rīgas Sanitārā transporta autobāze". Līgums ar uzņēmumu beigsies 2015.gada aprīlī un valdība nolēmusi neturpināt šāda veida ārpakalpojumu. Paredzēts, ka, sākot ar maiju, NMPD automašīnas Rīgas reģionā nodrošinās valsts.

Papildus VM nolēmusi nodot vairākas līdz šim NMPD Rīgas reģionam pakļautās pilsētas citu reģionu pārvaldībā. Turklāt ministrija to uzdevusi izdarīt ātrāk, nekā bija paredzēts iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja Bukša.

Viņa norādīja, ka iepriekš bija paredzēts Rīgas reģiona pilsētas Tukumu un Kandavu, kā arī Ogri, Madlienu un Lielvārdi Kurzemes un Zemgales reģionam pārvaldībā nodot 1.aprīlī, tomēr šobrīd šis termiņš ir pārcelts uz 18.martu.

Bukša gan uzsvēra, ka pakalpojuma kvalitāti tas neietekmēs.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais